A.P.P. continuă lupta pentru restabilirea ordinii de drept în România și va sesiza Curtea Constituționlă a României pentru declanșarea controlului de constituționalitate pe Legile justiției, înainte de promulgare, potrivit art. 146 lit. a teza întâi din Constituție.
A.P.P. va sesiza și Avocatului Poporului, pentru constatarea încălcării drepturilor și libertățile cetățenești prin aceste legi!!!
Astăzi, 14 septembrie 2022, în Parlamentul României, se întrunește Comisia Specială Comună a Camerei Deputaților și Senatului României, pentru examinarea inițiativelor legislative în domeniul justiției, înființată prin Hotărârea Parlamentului României nr.22/1.09.2022.
La această Comisie parlamentară, participă din partea partidului, domnul Francisc Tobă - Deputat APP și doamna Mariana Vârgă - fost judecător, ambii Vicepreședinți A.P.P., care vor susține în cadrul dezbaterilor parlamentare, propriile modificări și amendamente la Pachetului Legilor Justiției-Legea nr. 303/2004 privind Statutul magistratului, Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară și Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.
Prin aceste modificări legislative, Ministerul justiției vrea să transforme CCR și instanțele naționale, în anexe ale instanțelor europene. În privința Legilor justiției, sistemul judiciar cunoaște un regres, independența sa fiind grav afectată.
Afirmăm cu tărie că MCV, GRECO; Comisia de la Veneția, nu reprezintă altceva decât instrumente internaționale de șantaj la adresa României și care au caracter de recomandare, nefiind obligatorii.
​În acest sens, Partidul APP a depus o serie de amendamente la legile justiției ( aproximativ 40), esențiale pentru sistemul judiciar și cetățenesc.
A.P.P. vă prezintă în detaliu câteva dintre amendamentele depuse:
I.
1. Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor.
​ Se mențin în mod greșit numirile politice în funcții de la vârful sistemului judiciar, pentru Procurorul General al României, șefi ai DNA și DIICOT.
Prin Art. 99, lit.ș din Legea nr. 303/2004 – se elimină greșit abaterea disciplinară care sancționează magistrații pentru încălcarea deciziilor Curții Constituționale și se impune preeminența dreptului european în raport de deciziile CCR, texte care încalcă SUVERANITATEA ROMÂNIEI:
​Potrivit art. 147 alin. 4 din Constituția României: ” Deciziile CCR sunt obligatorii și au putere numai pentru viitor”.
APP susține menținerea obligativității magistraților de a respecta deciziile Curții Constituționale, în acord cu dispozițiile art.147 alin.4 din Constituția României - în Proiect se elimină abaterea disciplinară, deși CSM a respins această propunere de eliminare a abaterii în ședința din 2.06.2022, acordând un Aviz negativ. Eliminarea abaterii nu este susținută de magistrați.
Curtea Constituțională s-a pronunțat prin Decizia nr. 2/11.01.2012, în sensul că ignorarea deciziilor CCR de către magistrați nu este compatibilă cu principiile statului de drept (Art. 99 lit.ș din Legea nr. 303/2004). Curtea Constituțională nu își poate încălca propria hotărâre!!
​Se deschide calea unei insecurități juridice și lipsă de eficiență juridică a deciziilor CCR, ÎCCJ etc.
Prin Art. 89 alin.2 - nu se justifică eliminarea evaluării judecătorilor de la ÎCCJ, scopul fiind acela al îmbunătățirii performanțelor profesionale, al respectăriii rolului instanței supreme de unificator de practică.
Art. 128 alin.1- Menținerea concursului pentru promovarea efectivă a judecătorilor și procurorilor, pentru creșterea performanței profesionale și dezvoltarea carierei pe baza meritocrației.
Art. 151 alin.2- Menținerea ocupării prin concurs a funcției de vicepreședinte de instanță și adjunct, al Prim Procurorului Parchetului, pentru ocuparea posturilor pe criterii obiective, profesionale ( corelare cu art.168 alin.1).
Prin proiect, președinții de instanțe desemnează vicepreședinții și șefii de secții, fără concurs, ceea ce va crea un sistem clientelar în justiție, dependențe față de șefii instanțelor și parchetelor, care-și numesc adjuncții.
Proiectul de lege extinde greșit sfera titularilor acțiunii disciplinare la Președintele ICCJ și Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție!!!!
2. Legea privind organizarea judiciară
Art.54 alin.2, lit. a - Colegiul de conducere al instanței - menținerea actualei componențe. În formula prevăzută în Proiect, se reduce considerabil rolul judecătorilor aleși democratic și desemnați de colegii lor, cu încălcarea principiului conducerii colective și participative;
Art. 142 alin.2 - Bugetul instanțelor de judecată este cuprins în Bugetul Înaltei Curți de Casație și Justiție și este gestionat de aceasta, Președintele ÎCCJ având calitatea de ordonator principal de credite, în calitatea sa de reprezentant al puterii judecătorești.
De asemenea, Inspecția judiciară nu va mai avea buget propriu, nu va mai fi ordonator principal de credite (nu va mai avea rolul de ordonator principal de credite, devenind ordonator terțiar, în bugetul CSM).
Art. 146 - Numărul maxim pentru instanțe și parchete se stabilește de către ÎCCJ, cu avizul conform al Consiliului Superior al Magistraturii, în calitatea sa de garant al independenței justiției (corelat cu art. 148, alin.1- cu referire la aprobarea statelor de funcții și de personal de către Președintele ÎCCJ).
3. Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii
Art. 29 – Secretizarea activității CSM - Dispare transmisiunea în direct a ședințelor CSM și postarea pe site a înregistrărilor ședințelor - astfel se încalcă dreptul la informare al cetățeanului, al societății civile , al profesioniștilor dreptului, al avocaților etc.
Domnul ministru Cătălin Predoiu și semnatarii Legilor justiției doresc să nu mai fi cunoscute pozițiile reale ale membrilor CSM pe anumite subiecte, (Decizia CCR nr. 20/2019- neloialitatea membrilor CSM).
Vom explica și public discuțiile din cadrul CSM - pe aceste teme.
Art. 59 alin.1- Trebuie introdus, adică posibilitatea revocării din funcția de membru ales al CSM și în cazul în care judecătorul sau procurorul lipsește nejustificat de la ședințe sau/și obstrucționează buna funcționarea a sistemului judiciar. A se vedea Decizia nr. 28/2020 a Curții Constituționale, prin care s-a constatat neloialitatea membrilor CSM care au lipsit de la lucrările Plenului CSM, și au obstrucționat astfel buna funcționare a activității judiciare.
Mai exact, în proiect se elimină procedura de revocare a membrilor CSM de către Adunările Generale ale judecătorilor și procurorilor, pe motiv de neîndeplinire corespunzătoare a atribuțiilor!
Art: 46 alin. 5, lit. c - Trebuie eliminat!
În proiectul Legii privind CSM, Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție și Procurorul General al României pot sesiza Inspecția Judiciară, iar în caz de clasare, pot dispune începerea cercetării disciplinare față de
magistratul vizat, chiar dacă se va stabili de către inspectorul judiciar că nu există indiciile comiterii abataerii disciplinare!!!
Mai exact, șefii ÎCCJ și PÎCCJ, nu vor fi obligați să țină cont de opinia Inspecției Judiciare.
Eliminarea privilegiilor nejustificate pentru membrii aleși ai CSM, care, la expirarea mandatului de membru, pot opta pentru intrarea în avocatură sau notariat fără concurs.
​​​​ II.
Modificarea legilor justiției- reprezintă o condiționare nepermisă pentru a face posibilă intrarea României în spațiul Schengen și ridicarea MCV și Mecanismul privind Statul de Drept (Rule of Law).
​​​
​APP va milita pentru rezolvarea problemelor reale din justiție:
- eliminarea serviciilor secrete din activitatea de urmărire penală;
- rezolvarea problemei deficitului de personal din instanțe și parchete, față de volumul și complexitatea cauzelor, precum și adaptarea sistemului ECRIS de repartizarea aleatorie a cauzelor în funcție de aceste criterii;
- restrângerea detașărilor magistraților în funcții de demnitate public -deprofesionalizare și deficit de personal la instanțe și parchete;
- finalizarea proiectelor de digitalizre a justițieii, proiectul e-justice!-comunicarea hotărârilor judecătorești în format electronic, pentru degrevarea arhivelor;
A.P.P. aparține României și poporului român, entități și identități naționale pe care le va reprezenta cu toată puterea, cinstea și abnegația de care suntem capabili!
​​​
​​
Mariana Vârgă – fost judecător, Vicepreședinte A.P.P.
Constantin Udrea – fost judecător militar, Vicepreședinte A.P.P.
Francisc Tobă – deputat și Vicepreședinte A.P.P.
14 septembrie 2022

Luni, 05 Decembrie 2022 16:59

Alianța Pentru Patrie cere în mod public Guvernului și reprezentanților săi în teritoriu, respectiv Prefectului Capitalei, fie să intervină de urgență pentru remedierea problemelor grave cu care se...

Luni, 28 Noiembrie 2022 13:35

???? ?????̆ ????? ??-?? ????̦???? ??̆ ??? ??????????̦? ??̆??̆ ?????, ??̆??̆ ?????????̦?̆, ????? ???? ?? ?̦??? ?? ???, ???? ?? ?̦??? ?? ?̂???????̆ ????????? ????̦??, ???? ???????????̦? ??? ????...

Luni, 28 Noiembrie 2022 13:33

Îmi reînnoiesc, astăzi, când la nivel mondial marcăm ???? ????????̗??????̆ ?? ?????̆ ?̂???????? ???????̗?? ?????? ????????, promisiunea către voi, femeile românce, victime ale abuzurilor fizice și...

Luni, 28 Noiembrie 2022 13:29

Pentru Starea de urgență prelungită abuziv și ilegal trebuie să răspundă imediat penal și administrativ, în fața românilor , autorii ei! Alianța Pentru Patrie cere Guvernului să prezinte de îndată...

Luni, 28 Noiembrie 2022 13:23

Comunicat de presă Guvernul continuă să-și bată joc de români, promițându-le pomeni financiare mărunte. Alianța Pentru Patrie somează Guvernul să înceteze odată adoptarea de măsuri absolut...

Luni, 14 Noiembrie 2022 18:47

Declarație de presă A.P.P. cere demisia de urgență a Clotidei Armand – Primarul Sectorului 1, și strânge semnături prin Petiția: https://www.petitieonline.com/demisia_armand_clotilde Clotide Armand...

Luni, 14 Noiembrie 2022 18:46

Declarație de presă După ce a desființat sistemul legislativ românesc, CCR trebuie să se autodesființeze! Magistrații de la Curtea Constituțională a României, au votat cea mai ticăloasă hotărâre din...

Luni, 14 Noiembrie 2022 18:38

Declarație de presă ????? ?????? ??????: ?????̦? ??????? ?????????, ?????̦? ??????? ????? ?? ?????? ?????? ?? ???? ? ?????̦? ??????????? ?? ??????? ????̂?????! Alianța Pentru Patrie atenționează în...

Vineri, 04 Noiembrie 2022 12:35

Capitala României și locuitorii ei – jefuiți și abandonați de Nicușor Dan - reprezentantul ales al grupării haștag-rezist În ultimii doi ani nu s-au mai executat lucrări de consolidare și nici nu...

Vineri, 04 Noiembrie 2022 12:32

Sala în care se desfășoară Adunarea Generală susținută de Organizația Municipală Constanța a A.P.P. s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de patrioți români care au decis să se implice activ în...

Vineri, 28 Octombrie 2022 09:10

Astăzi 26 Octombrie, Comitetul Național Executiv al A.P.P. s-a întânlit într-o ședință extraordinară. Cu această ocazie, Comitetul Național Executiv a emis o Rezoluție, pe care a transmis-o către...

Vineri, 28 Octombrie 2022 08:31

Urmare a modificărilor legilor justiției – pachet legilativ susținut de Ministrul Justiției – împotriva opiniei publice și a tuturor amendamentelor depuse la Ministerul Justiției sau la Comisia...

Vineri, 21 Octombrie 2022 08:09

Niciodată nu a avut România în întreaga sa istorie atâția dușmani și neprieteni ca în zilele noastre. Marea, uriașa durere este că aceștia sunt români de-ai noștri. "Românii" pe care i-am ales să ne...

Joi, 20 Octombrie 2022 08:52

Scrisoare către românce Dragi românce, dragi români, Singura politică pe care am făcut-o până acum a fost aceea a unei soții devotate și a unei mame care și-a crescut copiii cu forță și putere, le-a...

Joi, 20 Octombrie 2022 08:49

Alianța Pentru Patrie îi cere lui Marcel Ciolacu – Președintele P.S.D. să răspundă public în numele partidului pe care provizoriu îl conduce, la următoarele două teme de maximă importanță: 1) Cât îl...

Luni, 17 Octombrie 2022 10:03

Anamaria Prodan a fost membră a Alianței Pentru Patrie încă de la începutul existenței partidului. Anamaria a trecut printr-o încercare grea în viața personală, după cum bine știți, încercare prin...

Luni, 17 Octombrie 2022 09:56

În ultima perioadă de timp, asupra Bisericii Ortodoxe Române și a unora dintre reprezentanții acesteia, au avut loc mai multe lovituri de imagine prin intermediul grupurilor globaliste haștag,...

Luni, 17 Octombrie 2022 09:53

Facem această precizare pentru că, lucru mai puțin știut, există mai multe variante asemanatoare sau derivate, ale mai multor sfinte ale Bisericii lui Hristos, care au același nume. Acestea sunt:...

Vineri, 14 Octombrie 2022 09:45

Foștii judecători Mariana Vârgă și Constantin Udrea, Vice-Președinți ai Partidului Alianța Pentru Patrie, cer parlamentarilor să nu reintroducă sistemul securist în justiție. Iată declarația lor:...

Luni, 10 Octombrie 2022 17:20

APP nu va accepta sub nicio formă decizia Guvernului privind forțarea românilor de a face economie la lumină și căldură în această iarnă! APP a luat act de anunțul aberant al Guvernului, prin care...

Luni, 10 Octombrie 2022 08:31

Conducerea A.P.P. Argeș a inaugurat azi un nou sediu și a organizat o conferință de presă. Au participat: Daniel Manole, Președinte A.P.P. Argeș; Codrin Ștefănescu, Secretar General; Mariana Vârgă,...

Luni, 10 Octombrie 2022 08:28

Alianța Pentru Patrie va ataca și noua decizie a Guvernului privind majorarea taxelor pe locuințe cu 50% din 1 ianuarie 2023! Guvernul nu a înțeles nimic din sesizarea pe care A.P.P. a transmis-o la...

Luni, 10 Octombrie 2022 08:17

Felicitare publică adresată dascălilor români! Astăzi 5 octombrie, de ”Ziua Internațională a Educației” și ”Ziua Profesorului”, atât în numele meu cât și al A.P.P. felicit dascălii din România...

Luni, 10 Octombrie 2022 08:09

Domnule Prim Ministru Nicolae Ionel Ciucă, Aflăm din surse guvernamentale despre tranzacții cu gaze naturale pentru asigurarea consumului intern pe timp de iarnă la prețuri exorbitant de mari, care...

Luni, 10 Octombrie 2022 08:02

Despre "protest" Românii s-au săturat de circ, foame, frig, sărăcie și umilințe după umilințe. Este tot mai clar că românii nu întrevăd prea curând o cale de ieșire din criza în care ne aflăm cu...

Luni, 10 Octombrie 2022 07:52

Declarație apel pentru apărarea Bisericii Ortodoxe Române Alianța Pentru Patrie se va implica în mod direct și foarte hotărât în bătălia pentru apărarea Bisericii Ortodoxe Române. Biserica Ortodoxă...

Luni, 10 Octombrie 2022 07:36

A.P.P. continuă bătălia pentru a bloca toate legile, Ordonanțele și, H.G. antiromânești emise de Guvernul României, inițiative care continua să distrugă economia României și viața milioanelor de...

Luni, 10 Octombrie 2022 07:13

A.P.P. cere în mod imperativ Birourilor Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților să anuleze proiectul de lege promovat de U.D.M.R și susținut de întreaga coaliție, plus A.U.R., privitor la...

Luni, 10 Octombrie 2022 07:10

​Luni 19 septembrie a.c., A.P.P. a solicitat Guvernului României, prin Adresa oficială nr. 25482/19.09 2022, înregistrată la ora 15.20, să renunțe definitiv și în totalitate la Ordonanța 16/15 iulie...

Luni, 10 Octombrie 2022 06:14

A.P.P. a solicitat astăzi Guvernului României, printr-o adresă oficială, să renunțe definitiv la Ordonanța 16/15 iulie 2022, emisă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul...

Luni, 10 Octombrie 2022 06:05

A.P.P. atenționează public Guvernul Ciucă, că în problema majorării salariilor și pensiilor, despre care se preface că este interesat, trebuie să înceteze cu minciunile lansate în mass-media, prin...

Luni, 10 Octombrie 2022 05:56

omâni! Ieri a fost prima zi în Parlament, alocată așa ziselor ”dezbateri” pe Legile justiției. Adică a fost o mascaradă totală. Români! Trădarea suveranității României și a intereselor românilor, de...

Luni, 10 Octombrie 2022 05:37

A.P.P. continuă lupta pentru restabilirea ordinii de drept în România și va sesiza Curtea Constituționlă a României pentru declanșarea controlului de constituționalitate pe Legile justiției, înainte...

Luni, 10 Octombrie 2022 05:14

A.P.P., așa cum a anunțat, a atacat astăzi 13 septembrie 2022, atât O.U.G. 27/2022, cât și O.U.G. 119/ 1.09.2022 cu modificările și completările aduse la producerea și furnizarea energiei electrice...

Luni, 10 Octombrie 2022 05:12

Datorită creșterii prețurilor la combustibili, energie electrică și gaze; datorită scăderii producției autohtone la cereale și produsele alimentare, datorită importurilor masive încurajate de stat,...