Scrisoare către românce

Dragi românce, dragi români,

Singura politică pe care am făcut-o până acum a fost aceea a unei soții devotate și a unei mame care și-a crescut copiii cu forță și putere, le-a oferit o viață senină, fără lipsuri, încercând să îi înconjoare cu dragoste, respect și încredere, principalele valori ale unei familii adevărate.

O vorbă din bătrâni spune, mai în glumă, mai în serios, că dacă vrei să îl faci pe Dumnezeu să râdă, îi spui planurile tale. Cu toate acestea, Dumnezeu a fost întotdeauna bun și blând cu mine și niciodată nu mi-a dat mai mult decât pot duce.

Așa este și cu tot scandalul prin care trec, acum, împreună cu copiii mei.
Numai acele femei care au trecut prin situații similare știu cât de tare doare să vezi cum ți se destramă lumea pe care ai construit-o cu sacrificii, cu renunțări, în care ai pus toată ființa ta. Fiecare femeie mândră, orgolioasă, care își cunoaște adevărata valoare, care se prețuiește și are încredere în forțele ei, hotărâtă să lupte până la capăt pentru dreptate și pentru drepturile ei, știe ce simți când ești trădată.

Cum rămâi fără respirație și vrei să mături totul în calea ta, să urli, să spargi, să distrugi totul, să îți smulgi pielea de pe tine și carnea de pe oase, în speranța deșartă că durerea trădării se va diminua cât de cât. Să te ferească Dumnezeu de îndrăzneala timidului și bătaia femeii!
Laur a fost, alături de copiii mei, centrul universului meu. L-am ridicat, l-am așezat pe cel mai de preț piedestal, l-am promovat, i-am oferit întreaga mea viață, forță, bani, tot. Iar recunoștința lui, respectul lui pentru că i-am închinat fiecare respirație a mea, îl știți: altă femeie, un copil cu ea, minciuni, lipsă de respect, lașitate.

Deși am fost confruntată cu bărbați care nu au niciun minimum de respect pentru femei, care le considră niște obiecte, bunuri personale ce pot fi aruncate când se plictisesc de ele, cum este cazul fostului meu soț, viața mi-a scos în cale și bărbați români adevărați, familiști, cu respect pentru soție, pentru femeie, care ne susțin drepturile și ne promovează, fără să le fie teamă de noi și care ne văd ca partenere. Femeile care au în jurul lor astfel de bărbați maturi, familiști, respectuoși sunt femei fericite și norocoase.

Până acum, singura politică pe care am făcut-o a fost politica familiei mele, a soțului meu.
Până acum!

Știu, sunt incredibil de multe femei în situația mea. Eu am avut norocul unei mame care m-a crescut și m-a educat în spiritul autorespectului, al mândriei că sunt femeie, m-a învățat să îmi strig drepturile și să lupt pentru ele.

Surorilor, toate suntem puternice! Toate merităm să fim respectate! Să beneficiem de șanse egale, de stimă, de libertate! Nu suntem bunul nimănui din lumea asta!

Numai că, nu toate avem încredere în noi! Acum a venit timpul să îmi canalizez toată energia și forța către cauza noastră, a femeilor. Trebuie să ne trezim! Să ne respectăm! Să avem încredere în noi înșine!

Am fost alături de Codrin Ștefănescu încă de la formarea Alianței Pentru Patrie, din respect pentru el, dar și pentru că simt românește și rezonez cu principiile creștine, tradiționaliste și patriotice ale A.P.P.

În mod sigur, principiile mi-au fost formate și de patriotismul mamei mele, Ionela Prodan, care prin fiecare vers cântat, prin fiecare vorbă spusă, prin fiecare gest făcut m-a învățat că, indiferent de cine ești tu, prin ce bucurii sau dureri treci, țara ta este singura ta familie, unde îți găsești refugiu și alinare.

Din păcate, această familie este în punctul în care riscă să ne fie distrusă, anihilată.
În această familie, femeile sunt aproape inexistente, într-o lume acerbă a bărbaților. Iar eu, din statutul de membru fondator al A.P.P. retras și tăcut, am decis că este timpul să ies la război pentru drepturile femeilor.

Statisticile spun că în prima jumătate a anului 2022 au avut loc peste 40.000 de cazuri de violență domestică în care a intervenit poliția, dintre care peste 9.400 de situații cu risc iminent. Și acestea sunt doar cele raportate! Câte femei tac și înghit amenințările, suferințele, abuzurile verbale, psihice, fizice din rațiuni care țin de rușine, de teamă, de educația venită din familie? Femeile abuzate, de cele mai multe ori, rămân cu sechele pe viață, iar de la depresie la sinucidere nu este decât un singur mic pas.

Mai mult, a apărut violența cibernetică. Și se extinde cu fiecare minut, afectând una din două femei. Mediul online este o cale foarte ușoară și la îndemâna oricui pentru agresiune, hărțuirea sexuală în mediul virtual este extrem de greu de incriminat, iar legile sunt departe de a face față exprimării celor mai insidioase forme ale violenței domestice și ale violenței în general. Câte dintre noi, care avem prezență online, nu ne-am confruntat măcar o dată cu invadarea spațiului personal de către indivizi care ne-au violentat verbal, scriptic? Câte copile au fost atrase de dezaxați sexuali prin intermediul rețelelor sociale?

Este trist și îngrijorător că sunt magistrați care continuă să minimizeze gravitatea faptelor de violență împotriva femeilor și a fetelor și să găsească scuze agresorilor,motivând agresiunea prin comportamentul victimelor, al femeilor și fetelor!

Ce face statul român pentru protejarea româncelor? La îndemnul stăpânilor străini reduce rolul femeii în societate prin încercarea de anihilare a familiei tradiționale, în care mama e mamă și tatăl e tată, în care femeia este cea care naște și alăptează, prin tolerarea ideii de introducere a noțiunii de părinte 1 și părinte 2, prin tolerarea încercărilor de sabotare a credinței, a obiceiurilor strămoșești și a tradițiilor.

Statul face mult, mult prea puțin pentru protecția femeilor! Chiar dacă au ordine de protecție emise împotriva lor, acestea sunt fix apă de ploaie, pentru că agresorii nu sunt monitorizați așa cum trebuie și continuă, în mai mult de 20% din cazuri, să comită acte de violență, care, din păcate, de multe ori, sfârșesc prin uciderea femeilor.

Tot statisticile spun că în România, la fiecare 30 de secunde, o româncă este bătută, iar mai mult de jumătate din români, aproape 60%, tolerează comportamentele violente din familie și chiar le consideră justificate.

Nu avem nevoie de statistici care să ne spună că, de cele mai multe ori, agresorii sunt soții, tații, concubinii. Nu avem nevoie de statistici care să ne spună câte fete, câți copii sunt agresați sexual, violați! De cele mai multe ori victimele sunt lângă noi. Stau în casă cu noi, ne sunt rude, vecine, prietene, colege. Le vedem cum se sting în tăcere, de teama și rușinea dea vorbi.
Dragile mele, am hotărât ca eu să nu mai tac! Am decis că este momentul, dacă statul român nu face nimic concret pentru protejarea româncelor, să intru în acest război cu agresorii copiilor, fetelor, femeilor, bătrânilor!

Adăposturile statului sunt aproape inexistente. Legile statului român de protejare a persoanelor abuzate sunt total ineficiente și trebuie modificate și introduse măsuri dure, fără nici o milă pentru agresor! Chiar o parte dintre judecători sunt de acord cu modificarea legilor care protejează persoanele abuzate.

Mama mea, Ionela Prodan, una dintre cele mai înverșunate susținătoare ale românismului,m-a învățat să lupt pentru tot ce este drept și corect.

Fiind membru fondator al Alianței Pentru Patrie și foarte bună prietenă cu Codrin, pe care mama mea l-a susținut în permanență, l-am rugat să îmi permită ca, împreună cu foarte multe femei de afaceri din anturajul meu, femei puternice, de succes, femei cu povești fantastice de viață, care au luptat pentru ele și au forță financiară, și o dau exemplu doar pe neînfricata judecătoare Mariana Vârgă, să mă lase să construiesc în A.P.P. o organizație dedicată apărării drepturilor femeilor din România.

Iar Codrin Ștefănescu, cel care a fost permanent lângă mine în toată tragedia creată de Laurențiu Reghecampf, a fost deosebit de primitor, mi-a pus la dispoziție incredibila echipă de magistrați renumiți, cu experiență, din A.P.P., infrastructura A.P.P. și am toată susținerea lui pentru a construi la nivel național această structură care apără drepturile româncelor, într-o lume încă a bărbaților.

Dragile mele românce,

V-am spus toate aceste gânduri ale mele pentru că eu sunt hotărâtă să lupt pentru noi până la capăt și vă chem, pe toate femeile României, să vă alăturați mișcării mele de susținere a drepturilor noastre.

Eu mă bat pentru toate! Veniți alături de mine și împreună vom răsturna lumea nonvalorilor și vom crea o lume a dreptății și a echității!

Cu dragoste, respect și prețuire, a voastră,
Anamaria Prodan,
Patrioată, luptătoare pentru drepturile femeilor din România

Luni, 05 Decembrie 2022 16:59

Alianța Pentru Patrie cere în mod public Guvernului și reprezentanților săi în teritoriu, respectiv Prefectului Capitalei, fie să intervină de urgență pentru remedierea problemelor grave cu care se...

Luni, 28 Noiembrie 2022 13:35

???? ?????̆ ????? ??-?? ????̦???? ??̆ ??? ??????????̦? ??̆??̆ ?????, ??̆??̆ ?????????̦?̆, ????? ???? ?? ?̦??? ?? ???, ???? ?? ?̦??? ?? ?̂???????̆ ????????? ????̦??, ???? ???????????̦? ??? ????...

Luni, 28 Noiembrie 2022 13:33

Îmi reînnoiesc, astăzi, când la nivel mondial marcăm ???? ????????̗??????̆ ?? ?????̆ ?̂???????? ???????̗?? ?????? ????????, promisiunea către voi, femeile românce, victime ale abuzurilor fizice și...

Luni, 28 Noiembrie 2022 13:29

Pentru Starea de urgență prelungită abuziv și ilegal trebuie să răspundă imediat penal și administrativ, în fața românilor , autorii ei! Alianța Pentru Patrie cere Guvernului să prezinte de îndată...

Luni, 28 Noiembrie 2022 13:23

Comunicat de presă Guvernul continuă să-și bată joc de români, promițându-le pomeni financiare mărunte. Alianța Pentru Patrie somează Guvernul să înceteze odată adoptarea de măsuri absolut...

Luni, 14 Noiembrie 2022 18:47

Declarație de presă A.P.P. cere demisia de urgență a Clotidei Armand – Primarul Sectorului 1, și strânge semnături prin Petiția: https://www.petitieonline.com/demisia_armand_clotilde Clotide Armand...

Luni, 14 Noiembrie 2022 18:46

Declarație de presă După ce a desființat sistemul legislativ românesc, CCR trebuie să se autodesființeze! Magistrații de la Curtea Constituțională a României, au votat cea mai ticăloasă hotărâre din...

Luni, 14 Noiembrie 2022 18:38

Declarație de presă ????? ?????? ??????: ?????̦? ??????? ?????????, ?????̦? ??????? ????? ?? ?????? ?????? ?? ???? ? ?????̦? ??????????? ?? ??????? ????̂?????! Alianța Pentru Patrie atenționează în...

Vineri, 04 Noiembrie 2022 12:35

Capitala României și locuitorii ei – jefuiți și abandonați de Nicușor Dan - reprezentantul ales al grupării haștag-rezist În ultimii doi ani nu s-au mai executat lucrări de consolidare și nici nu...

Vineri, 04 Noiembrie 2022 12:32

Sala în care se desfășoară Adunarea Generală susținută de Organizația Municipală Constanța a A.P.P. s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de patrioți români care au decis să se implice activ în...

Vineri, 28 Octombrie 2022 09:10

Astăzi 26 Octombrie, Comitetul Național Executiv al A.P.P. s-a întânlit într-o ședință extraordinară. Cu această ocazie, Comitetul Național Executiv a emis o Rezoluție, pe care a transmis-o către...

Vineri, 28 Octombrie 2022 08:31

Urmare a modificărilor legilor justiției – pachet legilativ susținut de Ministrul Justiției – împotriva opiniei publice și a tuturor amendamentelor depuse la Ministerul Justiției sau la Comisia...

Vineri, 21 Octombrie 2022 08:09

Niciodată nu a avut România în întreaga sa istorie atâția dușmani și neprieteni ca în zilele noastre. Marea, uriașa durere este că aceștia sunt români de-ai noștri. "Românii" pe care i-am ales să ne...

Joi, 20 Octombrie 2022 08:52

Scrisoare către românce Dragi românce, dragi români, Singura politică pe care am făcut-o până acum a fost aceea a unei soții devotate și a unei mame care și-a crescut copiii cu forță și putere, le-a...

Joi, 20 Octombrie 2022 08:49

Alianța Pentru Patrie îi cere lui Marcel Ciolacu – Președintele P.S.D. să răspundă public în numele partidului pe care provizoriu îl conduce, la următoarele două teme de maximă importanță: 1) Cât îl...

Luni, 17 Octombrie 2022 10:03

Anamaria Prodan a fost membră a Alianței Pentru Patrie încă de la începutul existenței partidului. Anamaria a trecut printr-o încercare grea în viața personală, după cum bine știți, încercare prin...

Luni, 17 Octombrie 2022 09:56

În ultima perioadă de timp, asupra Bisericii Ortodoxe Române și a unora dintre reprezentanții acesteia, au avut loc mai multe lovituri de imagine prin intermediul grupurilor globaliste haștag,...

Luni, 17 Octombrie 2022 09:53

Facem această precizare pentru că, lucru mai puțin știut, există mai multe variante asemanatoare sau derivate, ale mai multor sfinte ale Bisericii lui Hristos, care au același nume. Acestea sunt:...

Vineri, 14 Octombrie 2022 09:45

Foștii judecători Mariana Vârgă și Constantin Udrea, Vice-Președinți ai Partidului Alianța Pentru Patrie, cer parlamentarilor să nu reintroducă sistemul securist în justiție. Iată declarația lor:...

Luni, 10 Octombrie 2022 17:20

APP nu va accepta sub nicio formă decizia Guvernului privind forțarea românilor de a face economie la lumină și căldură în această iarnă! APP a luat act de anunțul aberant al Guvernului, prin care...

Luni, 10 Octombrie 2022 08:31

Conducerea A.P.P. Argeș a inaugurat azi un nou sediu și a organizat o conferință de presă. Au participat: Daniel Manole, Președinte A.P.P. Argeș; Codrin Ștefănescu, Secretar General; Mariana Vârgă,...

Luni, 10 Octombrie 2022 08:28

Alianța Pentru Patrie va ataca și noua decizie a Guvernului privind majorarea taxelor pe locuințe cu 50% din 1 ianuarie 2023! Guvernul nu a înțeles nimic din sesizarea pe care A.P.P. a transmis-o la...

Luni, 10 Octombrie 2022 08:17

Felicitare publică adresată dascălilor români! Astăzi 5 octombrie, de ”Ziua Internațională a Educației” și ”Ziua Profesorului”, atât în numele meu cât și al A.P.P. felicit dascălii din România...

Luni, 10 Octombrie 2022 08:09

Domnule Prim Ministru Nicolae Ionel Ciucă, Aflăm din surse guvernamentale despre tranzacții cu gaze naturale pentru asigurarea consumului intern pe timp de iarnă la prețuri exorbitant de mari, care...

Luni, 10 Octombrie 2022 08:02

Despre "protest" Românii s-au săturat de circ, foame, frig, sărăcie și umilințe după umilințe. Este tot mai clar că românii nu întrevăd prea curând o cale de ieșire din criza în care ne aflăm cu...

Luni, 10 Octombrie 2022 07:52

Declarație apel pentru apărarea Bisericii Ortodoxe Române Alianța Pentru Patrie se va implica în mod direct și foarte hotărât în bătălia pentru apărarea Bisericii Ortodoxe Române. Biserica Ortodoxă...

Luni, 10 Octombrie 2022 07:36

A.P.P. continuă bătălia pentru a bloca toate legile, Ordonanțele și, H.G. antiromânești emise de Guvernul României, inițiative care continua să distrugă economia României și viața milioanelor de...

Luni, 10 Octombrie 2022 07:13

A.P.P. cere în mod imperativ Birourilor Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților să anuleze proiectul de lege promovat de U.D.M.R și susținut de întreaga coaliție, plus A.U.R., privitor la...

Luni, 10 Octombrie 2022 07:10

​Luni 19 septembrie a.c., A.P.P. a solicitat Guvernului României, prin Adresa oficială nr. 25482/19.09 2022, înregistrată la ora 15.20, să renunțe definitiv și în totalitate la Ordonanța 16/15 iulie...

Luni, 10 Octombrie 2022 06:14

A.P.P. a solicitat astăzi Guvernului României, printr-o adresă oficială, să renunțe definitiv la Ordonanța 16/15 iulie 2022, emisă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul...

Luni, 10 Octombrie 2022 06:05

A.P.P. atenționează public Guvernul Ciucă, că în problema majorării salariilor și pensiilor, despre care se preface că este interesat, trebuie să înceteze cu minciunile lansate în mass-media, prin...

Luni, 10 Octombrie 2022 05:56

omâni! Ieri a fost prima zi în Parlament, alocată așa ziselor ”dezbateri” pe Legile justiției. Adică a fost o mascaradă totală. Români! Trădarea suveranității României și a intereselor românilor, de...

Luni, 10 Octombrie 2022 05:37

A.P.P. continuă lupta pentru restabilirea ordinii de drept în România și va sesiza Curtea Constituționlă a României pentru declanșarea controlului de constituționalitate pe Legile justiției, înainte...

Luni, 10 Octombrie 2022 05:14

A.P.P., așa cum a anunțat, a atacat astăzi 13 septembrie 2022, atât O.U.G. 27/2022, cât și O.U.G. 119/ 1.09.2022 cu modificările și completările aduse la producerea și furnizarea energiei electrice...

Luni, 10 Octombrie 2022 05:12

Datorită creșterii prețurilor la combustibili, energie electrică și gaze; datorită scăderii producției autohtone la cereale și produsele alimentare, datorită importurilor masive încurajate de stat,...