Codrin Ștefănescu a fost unul dintre politicienii care i-au fost alături lui Liviu Dragnea după ieșirea din închisoare. Totuși, în urmă cu ceva timp, între aceștia a survenit o ruptură. Cum este viața lui Codrin Ștefănescu după... Liviu Dragnea, cum funcționează APP, ce spune despre coaliția PNL-PSD de la Constanța și administrația lui Vergil Chițac... la aceste întrebări a răspuns politicianul, într-un scurt interviu acordat ziarului Replica.

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu a ținut să sublinieze ruptura totală de Liviu Dragnea, dar și atacarea ordonanței privind taxele și impozitele, reiterând faptul că va bloca toate hotărârile, legile și ordonanțele antiromânești.

Am sprijinit un monstru

Am ieșit pe toate posturile, mi-am cerut scuze tuturor ziariștilor din presa centrală pentru că am sprijinit un monstru și l-am spălat de păcate și l-am ajutat în toate aceste perioade. M-am debarasat și am închis orice fel de discuție, ne vedem de treabă, a crescut numărul de urmăritori pe paginile centrale, avem 50 000 de noi urmăritori. Lumea are reacție favorabilă după ce am închis acest subiect în viața mea.” a declarat Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu

Voi bloca legile și ordonanțele antiromânești

Cum funcționază APP, la Constanța, după ruptura de Dragnea?!

”La Constanța, se mărește partidul ca în fiecare județ. Vin foarte mulți oameni vin două categorii sociale foarte importante în APP, vin cei din mediul antreprenorial, oamenii de afaceri români, au început să își piardă forța și încrederea în mediul privat, și că ușor ușor sunt înlocuiți de multinaționale, companii străine, și românii devin sclavii pe plantațiile lor, este incredibil. Și ce-a dea doua categorie sunt tinerii. Încep să își dea seama că toate aberațiile promovate de guvernul ăsta toxic antiromânesc după regulamentele și reglementările de la Bruxelles, ale birocraților globaliști sau ale Ursulei, devin toxice pentru generația lor tânără care urmează să aibă și urmași”, a spus Ștefănescu.

Ștefănescu: Nu văd generația tânără să stea în frig

Mai mult, acesta a mai vorbit despre o ordonanță privind modificarea codului fiscal. ”Eu nu văd generația tânără să stea în frig, au înțeles de la părinți prin ce au trecut în vremea comunismului, nu vor să facă duș împreună, nici să mănânce gândaci, nici carne artificială, nu vor nici ca România să nu mai producă carne de vită și să omorâm toate vitele pentru că pârțul lor încălzește planeta. Nici să renunțăm la porci, nici să plătim taxe și impozite aberante, de la 1 ianuarie. Asta am atacat azi (19 septembrie), intră în vigoare noua ordonanță pentru taxele și impozitele prin modificarea codului fiscal. De la anu, din 1 ianuarie, vom plăti 360 % în plus impozitul pe locuință. Pe lângă factura de la gaze, curent, care te cocoșează, mai plătești și impozitul de 4 ori mai mult impozitul, la anul. Mai vine o rectificare în septembrie, deci s-ar putea să plătești la anul de 8 ori mai mult pe apartamentul tău, al mamei tale.”, a spus Ștefănescu.

Avem două partide de opoziție

Generația tânără începe să simtă lucrul acesta. Partidul este pentru toate categoriile sociale. Avem două partide de opoziție, AUR a lui Simion, care cheamă lumea în stradă cu steaguri, urlă și strigă ”Jos guvernul”, și nimic concret, și un partid care este condus de mine, în care sunt oameni care au condus cu mine țara, unde sunt miniștrii de stat, prefecți, senatori , parlamentari, oameni pe care i-am ales bucată cu bucată și care se întărește pe zi ce trece, și care a hotărât acum câteva săptămâni ,după debarasarea de domnul Dragnea, să facă ceva concret pentru români. Blocăm aceste coaliții care au 300 și ceva de parlamentari, toate legile, ordonanțele și hotărârile de guvern anti românești începând de la accize, taxe, impozite, toate aberațiile precum tichetul de 50 de euro pentru pensionari în loc să se dea pensie, compensarea de energie care este o mizerie. Legea offshore, legea privind închiderea minelor, legea pentru presă, care de la 1 ianuarie, dacă un jurnalist mă face pe mine bou, și poate că merit asta, eu îi iau casa și îi dau și 2 ani cu suspendare, ceea ce pe vremea mea nu s-a întâmplat”, a mai completat politicianul.

Atacăm, rând pe rând, aproximativ 411 legi

Ștefănescu a anunțat că va face curățenie în sutele de legi și ordonanțe din România, despre care spune că multe sunt aberații. ”Toate aceste aberații antiromânești care sunt în jur de 411 legi, hotărâri de guvern și ordonanțe, noi cei de la APP le atacăm rând pe rând. Ei în momentul acesta fac coaliții în secret vis-a-vis de mine și ceea ce fac eu cu APP, nu față de Simion sau față de alții, pentru că nu le pasă. Le pasă de Codrin Ștefănescu, pentru că Codrin Ștefănescu știe să folosească toate pârghiile constituționale, știe cum să fac amendamente, să le blochez legile, să fac legi de abrogare a legilor lor. Știu toate trucurile posibile, și cu echipa pe care o am, inclusiv de foști judecători, care s-au pensionat anul acesta în martie, februarie, unii au fost președinți de curți de apel, președinții de tribunale prin țară, toți patrioți conduși de Mariana Vârcă, facem lucrul ăsta.

Ne luptăm încă 16 luni să câștigăm țara

În același timp, săptămâna aceasta sunt discuțiile continue la comisia specială a parlamentului pe legile justiției, unde blocăm legile justiției, pentru că articolul 99 ne dă suveranitate României pe tavă. (...). În următoarele 16 luni voi bloca cât pot de mult din legile și ordonanțele ăstea. În momentul de față în România nu mai există social democrați, liberalism, există globaliști în care sunt toți, cu partide satelit, de la Orban, Simion și Viorica Dăncilă, și naționaliștii suveraniști, noi, un singur partid. Luptăm să ținem totul în frâu. Ne luptăm încă 16 luni să câștigăm țara. Dacă în 2024 nu reușim la vot, e pierdută definitiv, și fiecare trebuie să-și caute cu ochii.”

Constanța este praf, este varză

Totodată, acesta a vorbit și despre starea deplorabilă în care a ajuns orașul Constanța în ultimii ani, în special în mandatul lui Vergil Chițac. Politicianul dă vina pe actuala coaliție pentru starea Constanței: ”Coaliția în Constanța este împărțită în două, sunt băieții șmecheri aflați în vârful coaliției, care conlucrează pentru afaceri și pentru grupul lor de interese directe. Și a doua categorie care se omoară în fiecare localitate între PSD și PNL pentru viitoarele voturi, cam așa este în județul Constanța. Constanța este praf, este varză, și-au bătut joc liberalii mână-n mână cu PSD-ul, a lui Felix Stroe și de tot ce a făcut administrația Mazăre și Nicușor Constantinescu pe care lumea îi regretă, pe vremea aceea în toată zona Mamaia și Constanța erau aproximativ în fiecare an, ajunsesem la cota de 41,5% străini”, este de părere Ștefănescu.

Noua administrație a prăbușit tot ce a făcut vechea administrație

Toată lumea trăia 3-4 luni de zile din turism, bani suficienți ca să trăiască tot restul anului, mergeau afacerile, transporturile, producție autohtonă de alimente, tot sistemul de HoReCa. Noua administrație a prăbușit tot ce a făcut vechea administrație și vechea administrație făcea tot pentru dezvoltarea județului și litoralului. Este incredibil unde s-a ajuns. Anul acesta a fost o tragedie pentru toți. Pe lângă că HoReCa a fost prăbușită de deciziile și de directivele unei guvernării iresponsabile și antiromânești, și că a fost păcălită, nu a primit nici 1% din subvențiile primite în pandemie, în județul Constanța, a mai fost dată peste cap de o administrație total toxică. Primarul acesta, Chițac,... cred că ar fi trebuie să fie tras la răspundere pentru subminarea economiei și intereselor constănțenilor, prin tot ceea ce a făcut. Constănțenii vor schimba administrația în 2024, problema este că Trebuie să mai aștepte un an și ceva și să mai suporte această administrație toxică și sabotaj al intereselor celor din Constanța. Dacă te duci pe stradă aleatoriu, te duci într-o piață și oprești primul constănțean, e cu siguranță de 100 de ori mai bun, mai patriot și mai iubitor de conaționalii lui din județ decât este acest primar și administrația lui. Oricine om de pe stradă, din Constanța, este mai bun administrator și mai conștiincios, și mai hotărât, și mai patriot, de 100 de ori cel puțin decât aceștia.

Virgil STOIAN

https://www.replicaonline.ro/codrin-stefanescu-despre-liviu-dragnea-am-sprijinit-un-monstru-si-l-am-spalat-de-pacate-532727/

Marți, 20 Septembrie 2022 11:44

Secretarul general al Aliantei pentru Romania (APP), Codrin Stefanescu, anunta ca formatiunea politica a solicitat Guvernului Romaniei condus de Nicolae Ciuca (foto) printr-o adresa oficiala, sa...

Marți, 20 Septembrie 2022 11:41

Partidul Alianța Pentru Patrie (APP) a cerut Guvernului să renunțe la modificările aduse Codului Fiscal și avertizează instituția că Avocatul Poporului a fost sesizat cu privire la...

Marți, 20 Septembrie 2022 11:29

Codrin Ștefănescu a fost unul dintre politicienii care i-au fost alături lui Liviu Dragnea după ieșirea din închisoare. Totuși, în urmă cu ceva timp, între aceștia a survenit o ruptură. Cum este...